2015. február 2., hétfő

Valentin és a virágcsokrok

A legenda szerint valamikor az ókori Rómában egy Valentin nevezetű pap titokban összeadta a szerelmespárokat, s ez alkalomból virágcsokorral is megajándékozta őket. Nem tudhatjuk, valóban így történt-e. Tény, hogy bár Szent Bálint (Valentin) nem csak a szerelmesek védőszentje, mégis leginkább számukra ünnep február 14., vagyis a Valentin nap.
Szívvirág


Virágcsokrot Valentin-napra!

100 szál rózsa
Manapság Bálint napján a szerelmesek apró ajándékokkal, kedves üzenetekkel, s legfőképp virággal kedveskednek egymásnak. Nincs rá bizonyíték, hogy valóban a jó szívű papnak köszönhető ez a szokás, hiszen akkortájt pogány ünnepeket is tartottak február közepén. A termékenység ünnepén pedig ugyanúgy kijárt a virágcsokor a feleségnek, mint ma a szeretett lánynak-asszonynak.
Valentin pap még a saját kertjéből szedett virágokból kötött csokrot, de az idők változnak... Szerelmed ugyan egész biztosan örülne egyetlen szál rózsának is, de egy vérvörös Valentin-napi csokorral bűvölheted el igazán. (No jó, csempészhetsz bele akár fehéret is, s mellé valamilyen kedves ajándékot.)
Ha valódi meglepetést szeretnél Neki okozni, akkor ne személyesen add át (hiszen akkor számít rá), hanem küldd el egy virágküldő szolgálattal. Ugyancsak a virágküldést válaszd, ha valamilyen ok miatt aznap nem találkozhattok! A virág nem afféle "3 nappal előtte is, utána is jó" dolog.

Virág illemtan

Színes rózsacsokor
A virágok évszázadok, sőt évezredek óta "beszélnek". Mást mond egy rózsa, mint egy pipacs, még akkor is, ha mindkettő vörös. Elképzelhető, hogy szíved választottja nagyjából ugyanannyira van tisztában az egyes virágok jelentésével, mint Te, mégis... Helyetted fog szerelmet vallani az csokor - nem mindegy, milyen mondatokat formál.
A szerelem legismertebb virága a vörös rózsa. Egyetlen szállal is éreztetheted Kedveseddel, hogy mit érzel iránta, azonban ebben az esetben nem igaz a "kevesebb több" mondás. Nagyobb csokor erősebb szenvedélyt mutat. Fontos, hogy legalább 10 szál alatt páratlan legyen a virágok száma.
A fehér rózsa a csokorban a Kedvesed iránti nagyrabecsülésről, a rózsaszín pedig a szerelmetek által megtalált boldogságról mesél.
A piros tulipán a tiszta, mégis lángoló szerelem jele, csakúgy, mint a fehér szegfű, míg a vörös szegfű hűségedet szimbolizálja.
A gerbera a még kevésbé szenvedélyes, tiszta, ártatlan szerelmet jelképezi.
Végezetül még egy igen fontos dolgot meg kell említenem. Ha szíved választottjának van egy különösen kedvelt virága, akkor ne foglalkozz túl sokat annak jelentésével. Azt add át, hiszen annak örül a legjobban!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése