2013. május 2., csütörtök

Minimalista ékszerek

Elegancia, harmónia, egyszerű formák és minőségi anyagok felhasználása jellemzi a minimalista ékszereket. A művészek nagyfokú hozzáértéssel készítik el - szinte minden esetben igényes kézi munkával - a fölösleges díszítésektől mentes kollekciókat vagy csak egy-egy gyűrűt, fülbevalót, nyakláncot, karkötőt.

Minimalista gyűrű


Maximalista minimalizmus

Minimalista ékszerek
A minimalista ékszerek többsége monokróm, ugyanakkor elismert tervezőktől is láthatunk sokszínű, mégis egyszerű, elegáns remekműveket. Ezek nem holmi kis olcsó csecsebecsék.
Készítésük során kedvelt anyagok a fémek, fémötvözetek, a féldrágakövek, kövek, a fa és a swarovski kristály. A felhasznált anyagokat általában nem keverik. Népszerűek a drága fémötvözetbe foglalt geometriai formájú, élénk színű üvegek, műanyagok.
Tiszta fém kollekciókkal is találkozunk. Platina, arany, ezüst, acél, bronz vagy réz minimalista ékszerek jelennek meg kiegészítőkként a kifutókon. A skála széles: a hatalmas gallérnyakláncoktól a vékony, törékeny fémkarikák kombinációjáig sokféle alkotást láthatunk.

Pendrive nyaklánc

Elektronikus ékszerek

Modern korunk a technikai eszközöket is ékszerekké formálja.
Elegáns minimalista stílusú pendrive-ok díszítik a férfiingeket mandzsettagombként, a nők nyakát pedig nyakláncként.
A medál készülhet ezüstből, swarovski kristályból, porcelánból, de akár fából is.
Már nálunk is kapható kavicshoz hasonló, fülhallgatóval kombinált, minimalista stílusú mp3 lejátszó nyaklánc.

Minimalista ékszer saját kezűleg

Minimalista nyaklánc
A legegyszerűbb módon különböző zsinórok vagy fém láncok és fa gyöngyök, geometrikus formák felhasználásával alkothatod meg saját kedvenc minimalista nyakláncodat. Akár vékonyabb spárga is megfelel a célra. Vékonyabb láncokból vagy fémszálakból, gyöngyökből vagy bármi más díszítésre alkalmas egyszerű tárgyból fülbevalók készülhetnek.
Ha valamivel "komolyabb" ékszerre vágysz, használhatsz ezüstözött vagy aranyozott drótot, esetleg tiszta arany és ezüst szálat is. Féldrágaköveket, értékes gyöngyöket, üveget, cirkóniát (szintetikus gyémánt utánzat), swarovski kristályokat is kereshetsz hozzájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése