2013. február 12., kedd

Drótékszerek

Szeretnél olyan tevékenységet végezni, ami örömet okoz és amivel szabályok nélkül kiélheted a kreativitásod? A drótékszerek készítése során az alkotásnak lényegében csak a fantáziád szab határt. Bármit meghajlíthatsz, amit a fizika törvényei megengednek. Készíthetsz az ékszereken kívül dísztárgyakat, állatokat, vagy bármilyen csecsebecsét, ami eszedbe jut. Most lássuk, mire lehet szükség a drótékszerek készítése során, hogy megszülethessen a szemet gyönyörködtető végeredmény!




A drótékszer készítés eszközei

Kúposfogó - Karikák, körívek hajlításához elengedhetetlen szerszám. A szabályos, kúpos száraknak végig pontosan kell záródniuk!
Laposfogó - Mivel precíz munkát kell végezni velük, itt is követelmény a szabályos, jól záródó, sima felület.
Csípőfogó - A drótok vágásához szükséges. Legyen éles, hegyes!
Reszelő - Egy finom reszelőre lesz szükség a drótvégek éleinek lereszeléséhez.
Lapító eszközök - Ha a már meghajlított részeket kilapítjuk kissé, szebbek lesznek az elkészült ékszereink. Erre a célra bármi megfelel, aminek kellően sima és kemény felülete van.

Felhasználható anyagok


Az anyagok beszerzése is a drótékszer készítés azon területe, ahol csak a képzeletünk - esetleg a pénztárcánk - szab határt.

Kiegészítők - Szerelőkarikák, kapcsok, ékszeralapok és még sok sok egyéb, amit találunk.
Drótok - Sokféle anyagú, keménységű, vastagságú drót kapható. Mindig a célnak megfelelőt válasszuk ki! Gyakorláshoz nem túl vastag, lágy, sárgaréz drót ajánlható. Használhatunk vörösréz vagy akár ezüstözött drótokat is.
Gyöngyök - Érdemes előre beszerezni őket, ha van rá lehetőségünk. A választék óriási. A kásagyöngyöktől a fém gyöngyökön át a féldrágakövekig, ezüstig bármit megkaphatunk és felhasználhatunk, ha nem sajnáljuk az időt és energiát a felkutatásukra. Dolgozhatunk kis vörösréz lapocskákkal, lemezekkel vagy akár ezüstgolyókkal is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése